søndag 20. november 2011

Helhet


Tar du vare på helheten i livet ditt? Da lurer du kanskje på hva helheten din består av? Svaret vil være forskjellige for den enkelte. Noen deler er familie, jobb, fritid, hobby, personlig utvikling, psykisk og mental helse, venner og din kreative sider. Andre sider kan være skaperkraft, mestringsfølelse og anerkjennelse. Hvilke sider som er viktig vil også være individuelt.

Hva gjør det viktig å kjenne etter om helheten er ivaretatt? Du kan jo gi deg selv ett par minutter til å tenke etter. Tenk etter om de forskjellige bestanddelene i ditt liv får den utfordring og stimulans som du ønsker og trenger? Det dukker helt sikkert opp noe ganske raskt. Du sukker kanskje også oppgitt over at det er en side i livet som du har prøvd å gi mer oppmerksomhet uten å lykkes. Prøv å ikke dømme deg selv. Selvfordømmelse hjelper deg mest sannsynlig lite. Endring krever trening. Ditt første skritt til å la nettopp denne siden bidra mer til helheten din er å trene. Trening er ikke å få til noe med en gang, men trening er å gjenta noe mange ganger helt til du lykkes.

Hva skal denne solide helheten gi deg? Det kan bli enklere å oppnå målene du setter deg. Du vil kjenne at livet ditt står i forhold til de ønskene du faktisk har for ditt liv. I tillegg så kan valgene du står overfor bli klarere. Summen av dette kan gjøre at du blir sterkere til stede i ditt eget liv. Det vil være til stor glede både for deg selv og de som står nærme deg.  

2 kommentarer:

 1. Hei Kjetil!!

  Dette var god lesing, og må si at det er mye sant i det du skriver!! Både erfart og et ønske......

  Kommer nok til å se innom her igjen!

  Hilsen Tine

  SvarSlett
 2. Hei Tine!

  Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Hjertelig velkommen tilbake.

  :) Ketil

  SvarSlett